Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle artikler

En velfornøjet familieweekend ved Vadehavet !

Bo på Skærbæk Fritidscenter og oplev Danmark i Sydvest - dér hvor det er bedst. Bo centralt i Skærbæk og nyd Vadehav, smuk natur og massevis af sjov helt tæt hold. Skærbæk Fritidscenter er den perfekte ramme om enhver families behov. Et godt valg til en god ferie. Kort som lang!

Aktivitets- og Feriecenter
Skærbæk Fritidscenter er et eldorado for familier, der går efter et væld af gode faciliteter, hyggelige rammer og sjov for hele familien!

Dejligt lyse, rummelige og velindrettede feriehuse i den bedre klasse står klar til at danne ramme om en enkelt overnatning eller den ugLegeplads på Skærbæk Fritidscenterelange ferie. En del af hytterne er handicapvenlige, præcis som hele feriecentret er. Skærbæk Fritidscenter er nyt og moderne - i enhver tænkelig måde.

Uanset hvad I vælger, er prisen yderst konkurrencedygtig, og I har flere muligheder for at vælge netop dét, som I synes hører til, for at fridagene er allerbedst. Leje af bone-fire sæt til jeres madlavning, udstyr til krocketspil/frisbee/petanque eller playstation er nogle af mulighederne - alt sammen til en meget lav pris.

I kan glæde jer til dejlige grønne omgivelser, fri adgang til en stor og lækker svømmehal med varmtvandsbassin og en stor vandrutsjebane, et gratis legerum til ungerne, flot udendørs legeplads, mulighed for at bowle (med børnebaner og børnekugler), låne en badmintonbane og mange andre fine aktiviteter. Kort sagt: her er alt, hvad hjertet kan begære!

I ferieperioderne arrangerer fritidscenteret en perlerække af gode aktiviteter: pilefletkursus, forskellige typer motion, jazz på terrassen og økologisk gårdbesøg for alle.

Kunst spiller en stor rolle på Skærbæk Fritidscenter, og der er som noget relativt nyt indrettet et Kunstnerhus. DFeriehusene i Skærbæk Fritidscenteret er muligt at købe kunsthåndværk lavet af lokale kunstnere eller selv gå i krig med pensel og paletter på udvalgte datoer.

Restauranten har fået navnet Staffeli - i naturlig forlængelse af stedets glæde ved kunst - og her kan der nydes både morgenmad, frokost og aftensmad. Det betyder, at I slet ikke er overladt til madlavning på egen hånd, selvom overnatningsformen er feriehuse. Priserne er igen meget rimelige.

Vi havde dog gerne set, at restauranten havde signaleret en klar opbakning til Sønderjyske madglæder ved, at morgenmadsprodukterne var mælk og surmælksprodukter fra Naturmælk i Tinglev frem for Arla. Den slags gør en forskel - for nogle gæster.

Oplevelser lige rundt om hjørnet
I Skærbæk og den tætte omegn er der gode muligheder for at opleve noget, som hele familien vil sætte pris på.

Hjemsted Oldtidspark er beliggende kun 5 minutters kørsel fra Hjemsted OldtidsparkSkærbæk Fritidscenter. Det bedste er, at der i den flotte informationsmappe, som alle gæster modtager, er et kort, hvor der er indtegnet en sti, så det er muligt at trave de små 3 km direkte hen til Hjemsted Oldtidspark frem for at starte bilen. En rigtig god idé.

De fleste familier kan let bruge en halv dag eller mere i Hjemsted Oldtidspark. Men det afhænger selvfølgelig af, hvor megen levendegørelse der er på det tidspunkt, parken gæstes. Opfordringen må imidlertid være, at man er mest mulig aktive selv og kaster sig ud i de forskellige ting, der ligger fremme til frit brug. Parken har et underjordisk museum, som nok skal få ungerne til at spærre øjnene op!

I modsætning til mange attraktioner og seværdigheder er det absolut værd at spise i Hjemsted Oldtidspark. Her serverer man mad, der relaterer sig til forhistorien og ofte tager udgangspunkt i de lokale råvarer.

Husk: Hjemsted Oldtidspark afvikler en Romerfestival i løbet af juli, og så skrues der ekstra op for aktiviteterne.

Solbær og ribs
Blandt Foreningen Sønderjyske Madglæders medlemmer er Vibegaard ved Skærbæk. Her bydes der på Selvpluk af solbær og ribs efter aftale. At plukke bær er altid en god oplevelse og på Vibegaard vil der blive taget godt imod jer! Se evt. www.madglaeder.dk

Skærbæk GocartcenterFart på
Under vores ophold i Skærbæk valgte vi også at tage en tur ud på Skærbæk Gokart Center. Vi blev mødt med store smil, hjælpsomhed og masser af engagement. Vi var nok en smule beklemte ved det, vi her havde rodet os ud i, men de søde folk på Skærbæk Gokart Center er alle tiders og kan det med at få alle til at føle sig godt tilpas, uanset hvem man er, og hvilke forudsætninger man har.

Det blev til mange omgange på den store flotte udendørs bane. Far og datter dystede, mens mor fotograferede. For hver runde der blev kørt, kom der en lille smule mere fart på.

Faciliteterne er i top hos Skærbæk Gokart Center med pæne lokaler og mulighed for, at venner og familie kan kikke på både inden døre fra og ved cafeborde udendørs. Vi blev alle tre overbevist om, at Gokart er et godt bud på en sjov familieaktivitet. www.skærbækgokartcenter.dk

Smuk natur
Tiden var knap, så vi havde desværre ikke tid til kanosejlads på Brede å, som ellers er meget populært. Mange fiskere bruger også åen, når de skal ud med snøren.

Det smukke VadehavetEn anden meget yndet aktivitet er rideture i den smukke natur ved Vesterhavet, og det er der hele to ridecentre ved Skærbæk, der tilbyder.

Jo, godt nok er Skærbæk en mindre by, men de forstår at imødekomme de behov og ønsker turisterne har.

Tønder: gammel men up to date!
Skærbæk Fritidscenter er beliggende kun godt ½ time fra Tønder. I Tønder lokker gågaden med charme og shopping. Der er ganske mange hyggelige små specialbutikker og rare cafeer, hvor I kan puste ud. Et stenkast fra Torvet, hvor TuristbureaueTøndert også har hjemme, finder i den store smukke kirke Kristikirken.

Især Vandtårnet, der er indrettet i 8 dæk, vil appellere til ungerne. På øverste dæk er der en fantastisk udsigt ud over byen og marsken. Hans J. Wegner var født i Tønder, og de resterende syv dæk i vandtårnet udstiller møbelarkitektens formidable værker. Mon ikke mange børn vil kunne genkende en stol, de har set et eller andet sted tidligere?

Kunstmuseet er også værd at kigge indenfor hos. Som noget nyt er der netop blevet indledt et samarbejde på tværs over grænsen, så der nu kan fås en kombi-billet til Emil Nolde Museet. Noldes billeder er generelt meget glade og varme med blomstermotivet som et af de mest kendte. Mange børn vil opleve det som en fryd at se Noldes dejlige og positive billeder.

Mange ferierende benytter netop chancen til at fortage et besøg i Tyskland, der er så tæt på - ofte for at gøre et godt og billigt køb i Tyskland.

Møgeltønder
Så tæt på et slot med en rigtig prins og prinsesse - så skal ungerne selvfølgelig se, hvordan det ser ud. Schackenborg Slot er ikke åbent for publikum, men i særlig perioder om sommeren kan interesserede få en guidet rundtur i den meget smukke slotsparMøgeltønder Kirkek.

Møgeltønder landsbygade og den store smukke landsbykirke, hvor to prinser nu er blevet døbt, og Prinsesse Marie & Prins Joachim har sagt ja, er også værd at besøge.

Læs evt. vores artikel om Vejkirker og andre åbne kirker.

Få minutter fra den lille hyggelige landsby finder I mindestenen for det sted, hvor de to Guldhorn i sin tid blev fundet.

Skærbæk - et godt afsæt
At tage på ferie i Skærbæk er måske en smule utraditionelt, men ikke desto mindre fantastisk dejligt og pokkers godt!

Skærbæk Fritidscenter tilbyder såvel naturoplevelser som aktiviteter til hele familien. Glæd jer til at komme i kyndige hænder, blive mødt af smil på læben og god tid til jer!

 

God tur til Vadehavet !!

Nønne Lønne Votborg
Sjovforbørn.dk
7. oktober 2009


 


Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:


Din kommentar:
Nyttige links om natur

Dansk Naturfredningsforening - byder på mange ideer til sjove og lærerige oplevelser i naturen. Klik under punktet "Oplev Naturen", derpå vælges "Børn og Fritid" og endelig vælges så "Naturoplevelser". Herunder kan familien hente ufattelig mange gode og anderledes ideer til en dag i det grønne på Rømø: www.dn.dk

Skov- og Naturstyrelsens side er en fin side med informationer og meget andet. Især "Ud i skoven" er særligt interessant, vil jeg mene! http://www.skovognatur.dk/

www.natur-og-ungdom.dk kan også give jer ideer til, hvad I kan lave sammen i den dejlige natur på Rømø.

Guide til naturoplevelser i hele landet - og på Rømø - findes på Naturnet: http://www.naturnet.dk/

Friluftskortet råder over mange vigtige informationer: Her kan du finde overnatningspladser, strande, fortidsminder, vandreruter og meget, meget mere.

På Skovforenings siden kan I læse om skovbrug og skove i bred forstand. Kig under Skovgæster! http://www.skovforeningen.dk/

http://www.skoven-i-skolen.dk/ er en side henvendt til lærere først og fremmest med ideer til kreative aktiviteter, der kan laves i naturen eller af naturens materialer. Alle kan være med og få stort udbytte af ideerne og de informationer, der gives. Derfor denne anbefaling af Skoven i skolen!

De naturhistoriske museer og en række forskningsinstitutioner er gået sammen om at anbefale den største it-satsning i formidlingen af Danmarks natur.

natur.dk findes en samlet præsentation naturemnerne biologien, geologien og meteorologien.

Da Vadehavet hører til blandt de udpegede kommende nationalparker, er det interessant at læse om det - og formidle det til ens store unger: http://nationalparker.skovognatur.dk

Rømø har en central placering i Vadehavet - og Vadehavet har sin egen hjemmeside: http://www.vadehav.dk

Et godt og inspirerende webmagasin om natur: www.naturguide.dk

Læs også mere her:

Hjemsted Oldtidspark
Skærbæk Fritidscenter
Jylland
Danmark