Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle artikler

Südsee Camp - Tysk for begyndere

Det var fredag eftermiddag, og vi hentede pigerne tidligt fra børnehave og vuggestue for at drøne af sted på camping weekend i det tyske. Normalt har vores campist-oplevelser begrænset sig til diverse telt-ophold i den frie svenske og norske natur – faktisk havde vi aldrig tidligere sat vores ben på en ægte camping, og den tyske autobahn var bevidst blevet undgået. 

Turen fra København mod Gedser gik (næsten) uden at sidde i køen, færgeture er som altid et hit, når der er børn med, og forældre der har brug for et tiltrængt pusterum. Da vi kørte ind på autobahn mod Wietzendorf, 70 km syd for Hamborg, og radioværten meldte ’schönes Freitag’, steg spændingen – for havd ville pladsen, området og turen bringe? Endnu mere spændte blev vi, da GPS’en meldte 10 minutter til final destination, og vi fortsat kørte på autobahn, men en hurtig afkørsel og et par sideveje bragte os snart ind i et naturskønt og stille område, som husede en usandsynligt stor campingplads.

Husk kontanter
Overnatningen i mobile home var booket, desværre meldte værtinden, at den bestilte startpakke, med diverse basisting (toiletpapir, kaffe, salt, peber…) var udsolgt resten af ugen, så turen gik med det samme til det nærmeste åbne supermarked, og her mødte vi det der nok blev turens største udfordring; Visa-kort bruges ikke. Det bragte os af sted på en yderligere køretur til den nærmeste by, hvor eneste hæveautomat var. Og den kom til at stifte bekendtskab med mange gange de næste dage, da det langsomt gik op for os, at Visa-kort må være et ukendt begreb i området og på pladsen.

Nå men 1½ time senere var vi så igen klar til med spænding at indtage vores mobile-home – og hvilken oplevelse. Mor og far så; en række relativt tæt placerede barakker, på en noget mudret grund, på et hvad der lignede ret nyetableret område. Quadratisch-Praktisch-Gut, med det der var brug for, pænt, rent og uden nogen unødig luksus.

Begejstrede børn
Børnene derimod var i den syvende himmel og fuldstændigt ustyrlige af begejstring; et lille dukkehus, med eget børneværelse og etageseng, stue/køkken, forældre-værelse, alt på 20 kvadratmeter. Og alle elementer i miniformat; Små skabe, skuffer, ting der kunne trækkes ud, hemmelige døre – og vupti; hvor man troede der var et kosteskab, så var der både toilet og bruser. Begejstringen ville ingen ende tage, og vi lod os hurtigt rive med og befandt os på en tour-de-legeplads, for pladsen var et mekka med forskellige legepladser.

Mange slags aktiviteter
De næste dage bød på en hel dag i tropisk vandland, for det var næsten for koldt og vådt til at være ude. Afstandene på selve campingpladsen var dog så store, at selvom vi normalt godt kan lide at gå og løbe, så måtte den interne transport til ’hovedområdet’ med tjek-ind og vandland gøres i bil. Vandlandet (husk håndklæder, udlejning eksisterer ikke) var herligt med noget for både de små 1½ år og 4½ og for de store (voksne) med en store vandrutchebane der både var inden- og uden døre.

Den faste minigolf-turnering løb også af stabelen på en relativt gammel men velholdt bane, men vi kunne skimte arbejderne ved siden af i færd med at anlægge en helt ny bane. En god gåtur på (noget af) pladsen blev det også til, og såfremt vejret havde været til det, var der en kunstig sø med bademulighed, igen utallige store og små legepladser og muligheder for at grill og diverse aktiviteter.

En grill-aften med tysk hvidvin og en engangsgrill blev også gennemført i ly af regnen under parasollen og med nogle høflige smil over til diverse tyske naboer – en blanding af stangstive gutter på drengeweekend, par på romantisk ophold og andre børnefamilier. En lidt særlig intim oplevelse idet livet i mobile home var så lydt, at vi vel alle vidste, hvad der foregik hos naboerne døgnet rundt.  

Stort underholdningsprogram
Og så var der alle de ting vi ikke nåede; selve pladsens underholdningsprogram for små og store, rapelling på legeplads for store og rideture fra nærliggende bondegård. Derudover ligger pladsen tæt på større forlystelsesparker som Heide Park.

Generelt var positivt overraskede over et meget imødekommende personale, og maden på diverse serveringssteder; Det lod sig simpelthen gøre at få andet end pølser, pomfritter og burgere – hurra!   

En lille sammenfattende konklusion; Som en forlænget weekend syntes vi ikke umiddelbart, at pladsen bød på oplevelser, som man ikke ville kunne have fået tættere på København, men er man alligevel på vej sydpå (eller retur) og trænger til et hvil nogle dage, så er det et dejligt sted at gøre holdt.  

Cecilie Wallengren
Sjovforbørn.dk
Juni 2010Jeres kommentarer

I dette forum er I velkomne til at skrive kommentarer til artiklen.Dorte Danborg-Freder 09. juli 2010 kl. 19:46
Südsee Camp - Tysk for begyndere
Vi har selv lige været 8 dage på Südsee Camp med 3 børn i alderen 11 mdr, 4 år og næsten 7 år. Drengene elskede de fantastiske legepladser, de meget specielle cykler, der kunne udlejes, som var et kæmpe hit på det store område, når vi skulle rundt.

Vi var meget skuffede over mobilehomet og måtte rykke i et større, da det ikke fungerede for os. Kvaliteten er langt bedre i de mobilehomes med 3 soveværelser, selvom vi havde betalt ekstra for "luksus" modellen i et mobilehome med 2 soveværelser. Så gør jer selv den tjeneste at betale ekstra for 3 soveværelser frem for en luksus mindre model. Det reddede vores ferie!

Der er hævemaskine ved informationen og Paradise Badelandet (et dejligt indendørs badeland til en regnfuld dag-men pebret i pris) nær den strand/sø som I har afbilledet, hvor man kan bruge Visa, så man skal ikke så langt. Vi benyttede den flere gange.

Mht. til udflugter i området, er det meget trist. Et odder område, et museum med legetøj ja alt sammen ting der ikke lige interesserer 3 kække drenge, så skal man på Südsee Camp er det absolut for at være på området, og det kan man sagtens i en uges tid.

Svar - citer og svar

engvej04 10. maj 2012 kl. 14:19
Sv: Südsee Camp - Tysk for begyndere
Vi har også været på Südsee Camp. En helt uge i sommeren 2010.
Sikke en fantastisk ferie vi havde. Godt nok stod den lejet campingvogn tæt på de andre vogne, men vi har stort set ikke i den, så fred være med det.
Vi bruge mange timer ved den stor sø hvor vi bade, spilledet volly bold eller børnene leget på legepladsen, sammen med de andre børn (Der var rigtig mange dansker der nede.)
Vi var også i deres badeland, nogle timer og det er rart det er der som alternativ til søen, men vi bruget det ikke da solen skinet fra en sky fri himmel hele ugen.
Sanitetsbygningerne var hele tiden rene hvilket var rigtig dejligt.
Resturanerne der var på pladsen, var ikke helt billige, så vi kørte ud og spiste.
Tager man på Südsee Camp er man også nød til at tage i Heide park som er en helt fantastisk park med masse af forlysterlser, det er dog noget dyrt.
Camping pladsen er MEGA stor, vi komme ikke rundt på hele pladsen
alt i alt en kanon tur, men vis man vil ud og se noget skal man køre efter det

Svar - citer og svarInformationer

Südsee Camp er helårsåbent og flere gange kåret til en af Europas bedste campingpladser.
Læs mere på www.suedsee-camp.de

Pladsen ligger mellem Soltau og Wietzendorf ca. 70 km syd for Hamborg. Afkørsel 45 på E45.

Der kan lejes mobilehomes igennem Eurocamp.

Læs også mere her:

Nordtyskland
Tyskland