Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle artikler

Riga kombinerer strand og kultur

Det er nok hos de færreste, at Riga står øverst på listen over sommerferie-byer. Og det er synd.
For Letland og Riga er måske den by, der bedst kombinerer modsatrettede behov hos børn og voksne, strandnydere og kulturelskere, storbytilhængere og naturfanatikere.
Det hele kan opleves i Riga og omegn.
Dejlig strand

Dertil kommer flere fordele ved at vælge Riga.

  • Det er billigt. Niveauet ligger ca. 50-60 procent fa det danske.
  • Jeg og mine tre børn på 11,15 og 17 år kunne klare en uges ferie, (incl. seks overnatninger på hostel og fly med AirBaltic) for ca. 10.500 kr.
  • Flyturen tager kun 1½ time fra København – og vupti er man i det gamle Sovjet.

Ting at gøre og opleve i Riga og omegn:

Markedshallerne: Fire kæmpe haller, oprindeligt brugt til zeppelinere, huser frugt-, kød-, grøntsags- og brødmarked. Dertil alle mulige souvenirer. Et absolut must.

Besættelsesmuseet: Her fortælles den gribende historie om de baltiske landes besættelse af Tyskland og Sovjet og deres kamp for frihed. http://www.motormuzejs.lv/

Efter en tur i AkvaparksLivu Akvaparks: Nordeuropas største vandland ligger også i Jurmala-området. Det er helt fantastisk. Fra det meget børnevenlige, over de fællesfamiliære vandture med plads til tre i bådene – til de absolut sygeste vandrutsjebaner. I området ligger der også et mindre udendørs vandland, fx Nemo Akvaparks. www.akvaparks.lv/

Jurmala: Cirka en halv time med tog (75 kr. retur for fire personer!) uden for Riga ligger den baltiske riviera. 25 km sandstrand, der sagtens kan måle sig med dem i Frankrig, Thailand, Seychellerne eller andre eksotiske steder. Bunden i vandet er også det reneste og blødeste sand. Bedre badestrand har jeg ikke oplevet, nogensinde!

Skybar: På SAS-hotellet i Riga kan man gå ind i forhallen, tage elevatoren op til 23. etage og nyde en fantastisk udsigt – og evt. en drink i baren. Husk at besøge dametoilettet, hvor den bedste udsigt er.

Sjov og leg i en af Rigas parkerParkerne: Riga har mange hyggelige parker. Nogle med blomstermarked, andre med hoppeborge, trampoliner osv. Et dejligt sted at slappe af.

TV-tårnet: Er man til mere udsigt, så er TV-tårnet et godt sted. Ikke nok med det er højt, så bliver man nærmest skudt sidelæns til vejrs, fordi elevatoren starter i det ene ben af tårnet – som har samme form som Eiffeltårnet. http://famouslatvia.com/riga-tv-tower/

Solmuseet: Af en eller anden grund ligger Europas eneste museum i Riga. Solen i kunsten, kulturen og fysikken er beskrevet her. I øjeblikket leder man dog Jugendstilefter et nyt sted til museet, så tjek ny adresse på nettet. www.saulesmuzejs.lv/index.html

Jugendstil/Art Nouveau byggestil: Riga bugner med huse, ja hele gader med bygninger, som er bygget omkring 1900 tallet i den helt fantastiske jugendstil. Selv børnene tabte kæben af benovelse. Besøg fx gaderne Elisabeth og Alberta.

Skt. Peters Kirken/tårnet: Et centralt sted i byen med en fin udsigt fra tårnet.

Gratis Riga-tours: Hver dag kl. 12 er der en guided tur rundt i Riga. Man mødes ved Skt. Peters Kirken. Turen tager ca. 3 timer, og er gratis, men drikkepenge modtages gerne. Samme tilbud havde vores fantastisk ”Friendly Fun Franks hostel” dog også. En to timers guided tur – enten en ”Sovjet-tur” eller en ”turist-tur”.

Motormuseet: Her findes en kæmpe samling af biler. Kopi er verdens ældste bil og Stalins 7 tons tunge bil. www.motormuzejs.lv/pub/?lang=eng

Pippi-huseTræhuse: Et andet særkende ved Letland og Riga er træhusene. Der findes hele kvarterer og områder, som består af lutter Pippi-huse – ja faktisk Pippi-huse i dobbeltstørrelse med finurlige tårne og gevækster. Besøg fx Jurmala og Kipsula-øen.

Sigulda: Letlands Schweiz bliver Sigulda-området kaldt. I virkeligheden er det en naturpark, cirka en times tid øst for Riga, med masser af fantastiske natur-oplevelser. Mulighed for vandreture og en række attraktioner:

http://tourism.sigulda.lv/public/eng/

  • Sigulda Bobslædebane, hvor man både sommer og vinter kan køre bobslæde med 70-100 km i timen. For de lidt større børn – og voksne.
  • Rodeli Slædebane er mini-bobslæder og passer til alle børn.
  • Svævebanen. Her kan man både køre i en lang kabine-svævebane og på dagens sidste tur endda springe bungyjump fra kabinen.
  • Gutmans grotte: En tusind år gammel grotte, som er 18 meter dyb. Et klart besøg værd.
  • Turaida Slot, hvor et besøg i tårnet giver en fantastisk udsigt.


God tur til Riga !

Mogens Jepsen
Skribent Sjovforbørn.dk
Sommer 2011

Jeres kommentarer

I dette forum er I velkomne til at skrive kommentarer til artiklen.holdensen 29. januar 2013 kl. 00:03
Riga kombinerer strand og kultur

Svar - citer og svar

20. februar 2017 kl. 19:14
Sv: Riga kombinerer strand og kultur
1

Svar - citer og svar

20. februar 2017 kl. 19:14
Sv: Riga kombinerer strand og kultur

Svar - citer og svar

17. juli 2018 kl. 09:30
Sv: Riga kombinerer strand og kultur
1

Svar - citer og svar

17. juli 2018 kl. 09:30
Sv: Riga kombinerer strand og kultur
Citat:

1

1

Svar - citer og svar