Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle artikler

Børnevenlig byferie i Kolding
- en anmeldelse af Kolding Byferie

Kolding Byferie høster mange stjerner som fin ferieform for børnefamilier. Ideelt beliggende et stenkast fra Slotssøen ved Koldinghus og lige midt i byen, kan børnefamilier nyde byens bekvemligheder. Lejlighederne er komfortabelt indrettet og niveauet er højt som på et hotel. Kort sagt et miks mellem det praktiske sommerhus og et velbeliggende hotel i byen!

Unik ferieform
Kolding byferie er ganske unik med sit tilbud til gæster, der trænger til at holde fri i skønne omgivelser. Ikke alene er lejlighederne perfekt beliggende få minutter fra byens pulserende liv, og alligevel helt for sig selv ved kanten af Slotssøen nedenfor Koldinghus. Lejlighederne er dels nye arkitekttegnede utraditionelle huse i specielle former, og fine gamle byhuse der er restaureret på fornem vis. De nye huse skiller sig ud ved den megen brug af glas. Flere af lejlighederne har skønne terrasser eller altaner, så udsigten over Slotssøen kan nydes fuldt ud.

Som gæster hos Kolding byferie, får man endvidere gratis adgang til det subtropiske badeland, der er beliggende et stenkast fra feriemålet. Et eldorado for børn! Slutrengøring er inkl. så gæsterne kan nyde opholdet fuldt ud.

Familievenligt – med plads til små forbedringer
For børnefamilier er byferie konceptet i det hele taget værd at rose. Her præsenteres vi for lejligheder i stil med dem vi kan møde på feriecentre, men helt uden al den udenoms aktivitet.

Tilbud er der ikke mange af, og det er på sin vis også det der både er Kolding byferies svaghed og styrke. Fokusområdet er at levere gode lejligheder, og dét fungerer upåklageligt. Sengene er redt, der er håndklæder og lejligheden er på alle måder lækker og indbydende, når man kommer til stedet. Udenfor er der pænt og ordentligt. Alligevel kunne vi udmærket have brugt flere tilbud.

Tilbud til små og store familier

Kolding byferie råder over lejligheder i flere forskellige størrelser hvilket er overordentligt positivt. Også små singlefamilier kan være med, og dét er værd at fremhæve, da det mangler mange steder ligesom de store sammenbragte familier kan få deres pladsbehov tilgodeset. Også handicapvenlige lejligheder tilbydes (godkendt af DHF).

Vi fik en af de små lejligheder, der var rigtig fin og dejlig. Eneste anke er at køkkenet, der på trods af meget moderne udstyr (kaffemaskine, elkedel, mikroovn og opvaskemaskine) reelt var et thekøkken med en meget, meget lille bordplade. Vasken må betegnes som en barvask, der var svær at ordne grøntsager i. Det var ganske interimistisk. Et forslag kunne være, at der i hver lejlighed stod et anrettebord på hjul, eftersom var god plads til dette. Lejlighedens møblement var pænt og velholdt, men måske ikke helt så moderne og eksklusivt som brochuren lovede.

Små minusser

Bor man i stuearealet vil der være et skønt lille udendørsareal, hvor der er havemøbler. Disse var desværre frygtelig ubekvemme, da de var af jern. Beklageligvis var der ingen hynder, så vi droppede hurtigt at nyde det dejlige gårdmiljø fra terrassen.

Jeg kunne måske også have ønsket muligheden for at leje en gril eller købe en engangsgrill i receptionen.

For de mindste børn kan det være lidt vanskeligt at finde rundt blandt stedets bygninger, da hver lejlighed har et bogstav og tal. En mulighed for at overskue det hele, kunne være en farve eller et symbol i form af noget letgenkendelig: blomst, mariehøne, firkløver osv.

Som småbørnsforældre kunne det være rart hvis man fremover kunne få mulighed for at leje eller låne en børnepakke med badekar, skiftemåtte, højstol (til at spænde på stolen) osv. sådan som det mange steder er muligt i sommerhuse og ferielejligheder.

Bravur til koncept med stort potentiale!

Generelt mangler Kolding Byferie at fokusere lidt mere på tillægsydelser og ekstra service. Stedet store force er dog, at der er tjek på tingene, personalet er særdeles venligt og kompetent, tingene er vedligeholdt og konceptet er ideelt for mange forskellige grupper af gæster.

Alt i alt og på trods af små forslag til forbedringer, kan vi kun sige bravur til Kolding Byferie og glæde os til næste besøg!

Nønne Lønne Votborg
Skribent
Sjovforbørn.dk
2011

Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:


Din kommentar:
Informationer

Kolding Byferie
Kedelsmedgangen 2
6000 Kolding

Link:
www.kolding-byferie.dk/

Læs om Koldings fine kultur-tilbud til børn her

Læs også mere her:

Slotssøbadet
Jylland
Danmark
Kolding Byferie