Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle artikler

Klipper, bølgers brusen og rå natur

En miniferie på Klim Strand Camping er som et maritimt cruise, hvor alt er indenfor rækkevidde, servicen er høj, og havet er altid lige uden for koøjet. For alle, der holder af natur, en bred palet af oplevelser og gode rammer for samvær, er Klim Strand Camping helt ideelt. Her er det hele og mere til. Desværre halter det med informationen til kunderne, og udenfor sæsonen er undskyldningerne for, at alt endnu ikke klapper, mange. Her er vidunderligt, så det er heldigt, at der ikke skal så meget til, før Klim Strand Camping kan indfri deres eget løfte til kunderne om, at stedet her tilbyder en drømmeferie. Lad os håbe det sker.

Unik legehal
Campingpladsens hovedbygning med en særegen legehal i absolut højeste klasse slår ganske enkelt alt, hvad vi hidtil har set. Børn og barnlige sjæle udfordres til leg, bevægelse og sjov på en ny og anderledes måde. Her stimuleres fantasien, og der er god plads til udfoldelse på de 600 m2, hvor den nære natur og lokalhistorien har stået model. Materialerne er lækre, kønne og milevidt fra alt det sædvanlige konfettifarvede mylder af plastik, der møder børn og forældre i mangen et legeland. Her er kvalitet kodeordet.

Ærgerligt er det derfor, at der i det skønne tilskuerareal ikke findes mere end ét bord med to stole. Lige lidt nok når vi er flere forældre, der gerne vil nyde vores glade afkom, der svinger sig som vikinger rundt i hallen.

Ingen magelighed her!
Afslapning, en god stol og lidt magelighed er ikke just det, der har været på tegnebrættet, da hovedbygningen eller resten af stedets faciliteter er blevet indrettet. I legehallen er der så rigeligt plads til, at de første 20 forældre kan sidde på skibsdækket og kikke med.

I det store fællesområde ved receptionen er der nogle maritime cafeborde, der hører til købmandsbutikkens lille cafe. Da vi var der, var isen endnu ikke klar til en gHovedbyningenod gammeldaws, så de glade unger måtte nøjes med ispinde og kræmmerhuse.

Vi kunne godt bruge nogle kurvestole eller andre lave stole med hynder i det store område, hvor der er udmærket plads og plads til masser af liv. Området er knudepunkt, for her går alle til og fra på deres vej til købmand, legehal, svømmehal og reception etc. Derfor er det en skam, at vi måtte stå og hænge, da vi som beskedne jyder ikke kunne få os til at sætte os ved cafebordene.

Det våde element a la Klim
I hovedbygningen finder vi også en svømmehal med et mindre, men alle tiders, badeland for børn og barnlige sjæle i forlængelse af. Badelandet er præcis som legehallen inspireret af den nære natur, og i særdeleshed er det Bulbjerg og Skarreklit, der har stået model. Det er befriende igen at se og opleve et miljø, der ikke ligner alt det, vi ofte møder, når vi besøger svømmeland, badeland og hvad det ellers kaldes for. Det kan være vældig eksotisk og skønt med en palme for en stund, men hvorfor ikke som her tage afsæt i det vi har grund til at være stolte af, værne om og sætte pris på: vores egen skønne danske natur!

Det pudsige er, at den brochure, vi fik udleveret, da vi tjekkede ind og fik nøglen til vores hytte, beskriver toppen i midten af det lille vandland som en vulkan(!)i store overskrifter, hvilket må siges at være meget uheldigt, når det faktisk skal forestille at være resterne af Skareklint ved Bulbjerg. Vandet, der sprudler, er selvfølgeligt bølgerne der mødes omkring klippestumpen.

Svømmehallen er nænsomt og stilfuldt renoveret, så den lever op til nutidens krav. Vandet er lunt og dejligt. Der er vinduer langs hele den ene side, så det føles hele tiden lyst og behageligt at være i svømmehallen samtidigt med, det er skønt, at naturen er så nær. Har man brug for at hvile for en stund, er der de dejligste bænke med varme i.

For de af os der gæstede svømmehal og badeland som tilskuer indimellem, fordi vi er så heldige at være forældre til en lille vandhund, vi vil se efter og ikke orker at bade to, tre gange dagligt flere dage i træk, kunne det være meget hensigtsmæssigt med en stol eller liggestol så det ikke alene er varmen i luften men også bænkenes indbyggede radiator, der steger sig langsomt. De varme bænke ér et smart påfund og kan absolut kun roses. Lækkert for dem der sidder i en våd badedragt. Men ikke for de forældre, der holder øje med deres børn, fordi der ikke er nogen livredder på stedet.

De små ting glipper her og der: hvad ville være mere naturligt end at have en informationstavle, hvor vandtemperatur og lufttemperatur er noteret?
Hvad vi fandt helt graverende er, at det ingen steder står oplyst, hvad vanddybden er i de to bassiner.

Nær svømmehal og det lille badeland findes wellness-området. Det var desværre lukket, da vi besøgte Klim Strand Camping, da det ikke havde været muligt at få personale endnu. Vi fik imidlertid lov til at kikke ind og sikke et view! Det kan kun beskrives som en drøm! Udsøgte materialer, raffineret, stilfuldt, elegant og smagfuldt. Så lækkert som det overhovedet kan blive. Derfor er det da synd og skam for både kunder og for campingpladsen, at disse helt unikke faciliteter står urørte hen.

Gl. dage vækkes til live på ny
På Klim Strand Camping vil ejerparret Jespersen meget gerne fortælle den spændende historie om Jammerbugten og livet ved kysten i tidligere tider, hvor nød tvang befolkningen til at narre skibene på havet til at forlise i dårligt vejr. Med lygter red man ifølge fortællingerne langs kysten, så skibene på havet fejlagtigt troede, at de roligt kunne søge tættere på kysten. Når de var strandet, tilranede befolkningen sig deres vraggods, mens man hørte nød og Jammer! - deraf kommer navnet Jammerbugten.

Lige fra det første goddag i receptionen, der er formet som en kutter, og gulvet i hovedbygningen, der er et flot skibsplankegulv, har man forsøgt at binde fortid og nutid sammen. Naturen er brugt som bindeleddet i f.eks. badelandet, og i legehallen er det både hav og historien, der fortælles. Derfor er det også så ærgerligt, at kommunikationen går galt, og de badende gæster tror, det er en vulkan, der står midt i det, der så flot hensætter os til den voldsomme vestkyst med store bølger, rå natur og fugleklippe.

Mangelfulde oplysninger og små svipsere
Tilbuddene til campisterne er mange og gode, men pointen er desværre, at det slet ikke formidles. Vi havde forventet at få noget informationsmateriale om de muligheder og tilbud, der er på pladsen ved indtjek. Det vi modtog, var blot en præsentationsbrochure, der fortæller om pladsen, og hvorfor man skal holde sin ferie her.

Det, vi havde brug for, var en velkomstfolder med åbningstider for reception, købmandsbutik, legehal, vandland & svømmehal, wellness, heste og restaurant osv. Det må være et absolut minimum.

Der var på stedet nogle påskeaktiviteter for børnene. Det ville være meget ideelt, hvis campisterne modtog den oversigt i kopi også.

På vores næstsidste dag overhørte vi helt tilfældigt en gæst, der spurgte receptionisten, hvor man kunne leje cykler? Det viste sig, at pladsen også tilbyder sine kunder udlejning af cykler. Det var netop noget, vi havde haft stor lyst til, men da vi ikke kunne finde det på kortet bag i brochuren, på hjemmesiden eller havde set det, så gik vi ud fra, at det ikke var muligt. Men rigtig mange ting er muligt på Klim Strand Camping. Det er bare svært at finde ud af, for man skilter ikke med det.

Vi lejede en islandsk pony i ½ time til 50 kr., og vi lejede en slags mooncar i en time til 30 kr. (Her var der intet skilt, der oplyste om pris, eller hvor vi skulle henvende os for at leje køretøjet). Men vi fandt også med skuffelse ud af, at gravemaskinen, som man skulle putte penge i for at bruge på legepladsen, var defekt. Superjumperen var ikke sat op, da vi kom, og det gik personalet i gang med i løbet af de fem dage, vi var der. Det må siges at være skuffende, da vejret var godt, og der sikkert var mange, der gladelig ville have betalt for et hop.

Den gamle gård, som oprindeligt var ejerens fødehjem, er i dag ramme om en hyggelig restaurant, der er indrettet med et jagttema. Her serveres typisk kro-mad til fornuftige priser. Hver dag er der en dagens ret til kun 69 kr., så det er bestemt muligt at slippe let om ved aftensmaden. Da vi kom, var menukortet endnu ikke kopieret, og derfor fik vi ikke noget menukort fra restauranten. Vi opdagede ikke, at restauranten var åben, før vi gik helt hen til døren og kikkede på en A4 seddel. Der er ikke ét skilt hvor der står ordet restaurant på. Det ville være logisk at sætte flere skilte op og da i særdeleshed på eller over døren. Det kunne også hjælpe gevaldigt, hvis man satte nogle olielamper ud foran om aftenen eller en lille flagstang med et Dannebrog. At byde velkommen er også vigtigt. 

Købmandsbutikken var ikke helt oppe at køre endnu, da det var nye ejere, der netop havde overtaget butikken. Det betød, at der manglede flere varer. Et ganske almindeligt dansk ugeblad var det ikke muligt at få, og vi gik også forgæves efter nogle tennisbolde, lige som vi iLuksushytternekke havde held til at købe en liter is. Til gengæld var personalet yderst venligt og imødekommende, når vi om morgen hentede friskbagt brød.

Hele campingpladsen og alle fællesfaciliteter fremstår meget velholdte, pæne og rene. Det er en fornøjelse at se, at så stor en plads overalt er nydelig og ordentlig.
Vi var imidlertid ærgerlige over, at der mange steder fuldstændigt manglende bænke, så vi f.eks. kunne sidde og kikke på vores barn, der legede på den store legeplads eller sportspladsen. Men desværre.

En usædvanlig campingplads med øje for kvalitet og flere småfejl
De små, men absolut også vigtige ting, glimrer i deres fravær. Det er synd, for de store linjer er helt på plads og er noget ganske særligt på Klim Strand Camping.
Her er der, langt de fleste steder, valgt det bedste af det bedste, søgt unikke løsninger og skabt dét, der skal til, for at vi, der gæster campingpladsen, kan få en drømmeferie.


Nønne Lønborg
Sjovforbørn.dk
15. april 2009


 


Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:


Din kommentar:
Informationer

Vi har været på Klim Strand udenfor sæsonen, så der er naturligvis mange flere aktiviteter i højsæsonen.

Læs mere på www.klimstrand.dk

Læs også mere her:

Jylland
Danmark