Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle artikler

Topcamp Frederikshavn Nordstrand Camping
- til al slags vejr

Det danske sommervejr er ikke altid til at stole på, og når man vælger at holde campingferie i Danmark er det derfor også rart med campingpladser, der byder på lidt for enhver vejrtype. Det er præcis, hvad Topcamp Frederikshavn Nordstrand Camping gør – her finder man både udendørs og indendørs aktiviteter, så man bestemt ikke behøver at kede sig.

Vi besøgte Topcamp pladsen i Frederikshavn i juli måned, hvor den danske sommer havde valgt ikke at vise sin bedste side. Vejret var meget blandet, og startede egentligt meget godt, men viste sig også senere fra sin mere regnfulde side.

Vi blev modtaget på campingpladsen med et flot stort indkørselsparti, og en meget venlig service i informationen. Den reserverede plads blev anvist, og instruktioner om bad, adganEn del af den store legepladsg til stranden og legepladsernes placering blev givet. Straks efter nøglen i bilen var drejet mod stop, løb børnene op på legepladsen, som vi havde passeret på vejen – ganske fint legeområde med både hoppepuder, grønt område til fodbold og en decideret legeplads med gynger, karruseller, rutchebane og klatretårn.

Det er også her, der om aftenen bliver arrangeret rundbold, fodboldkamp og andre ting for børnene. Denne store legeplads ligger meget centralt placeret midt på campingpladsen, men i hver ene af pladsen er en servicebygning, og her finder man begge steder lidt mindre legepladser. Derudover er der i skovområdet midt på pladsen også en såkaldt ”tarzansti”, som blandt andet udfordrer balancekunsten, og også kan sætte vi voksne på en prøve. Ganske sjov aktivitet for både små og store.

Indendørs poolområde
Centralt på pladsen ligger også svømmehallen -  et indendørs poolområde. Her er gratis adgang for pladsens overnattende gæster, og det var især meget besøgt de dage, hvor det regnede lidt. Her findes også sauna. Der er omklædning og et par brusere opdelt til herrer og daIndendørs poolmer. Dog ikke noget stort omklædningsrum og ikke super afskærmet i forhold til dørene ud, men det gik. Børnene var til gengæld meget henrykte over at kunne komme over og plaske i det 29 gr. varme vand – og det mindre soppebassin til de helt små var også ganske pænt fyldt op. I poolområdet findes nogle legeting, børnene kan more sig med, ligesom der er mulighed for selv at medbringe badedyr eller lignende. Husk dog selv badevinger/svømmebælte, da der ikke er mulighed for lån af dette. Fra poolområdet er der adgang til en udendørs terrasse med solstole, hvis som forældre hellere vil ligge der, mens børnene svømmer.

I campingpladsens to servicebygninger finder man fine nye køkkenfaciliteter med mulighed for spiseplads udenfor – og mindre spiseplads inde. Derudover masser af toiletter, vaskerum og familierum, hvilket ofte er en mangel på flere pladser, men ikke her. I hver dame- og herreafdeling findes ligeledes et mindre antal bruserum, ligesom der findes rum med bad, toilet og pusleafdeling til de mindste.

Ved hovedbygningen på campingpladsen er der et indendørs områdMan kan også leje mooncars på pladsene, hvor der bl.a. i højsæsonen indimellem vises tegnefilm, ligesom der er airhockey, pool, arkadespil og playstation. Det er også her man finder de mooncars, som kan lejes i receptionen for en halv time af gangen, hvorefter man har mulighed for at benytte dem rundt på pladsen. Ved siden af bygningen finder man minigolfbanen og bagved hovedbygningen og informationen finder man en ganske stor velassorteret butik med alt hver campisthjertet begærer. Her er også har mulighed for at købe lækre gammeldags isvafler, når solen eller lysten byder på den slags.

FunHouse indendørs legeland
Umiddelbart udenfor campingpladsen ligger FunHouse. FunHouse er et 1.500 m2 stort indendørs legeland, som byder på masser af sjov og aktivitet for både store og små. Legelandet er i to etager, hvor man på 2. sal primært finder spillemaskiner, poolbord og lign. Derudover er der masser af borde og stole til de trætte forældre både oppe og nede, ligesom der er mulighed for internetopkobling og køb af fastfood, slik og sodavand. Ved min. 4 overnatninger på TFunHouse hvortil der er gratis adgang ved min. 4 overnatningeropcamp Frederikshavn Nordstrand Camping får man fri adgang til FunHouse, og dermed er aktivitetsniveauet sikret, hvis vejret skulle vise sig fra sin dårlige side. Det er også her fra FunHouse man har mulighed for at hente take-away, hvis man en dag har lyst til den nemme mad-løsning.

Standpladserne til campingvognene er pænt store på Topcamppladsen i Frederikshavn. Det er der utrolig meget forskel på fra sted til sted, men her var der god plads – også til bilen. Vejene rundt på pladsen er asfalterede og meget regulere, så det er nemt at komme rundt, og også nemt at se børn, som render og leger, kører på mooncars og andre ting på vejen, når man kommer i bil. Generelt en rigtig fin campingplads med pæn beplantning og hygge.

Den skønne Palmestrand
Topcamp Frederikshavn Nordstrand Camping ligger umiddelbaPalmestrandenrt ud til stranden og Kattegat. Med udgang to steder på pladsen kan man via sit bomkort nemt gå ned til vandet og benytte den meget flotte palmestrand, som Frederikshavn byder på. Bomkortene/chipsene giver ekstra sikkerhed for pladsens gæster mod uvedkommende, så det er en god tryghed, når man har børn med. Også det hyggelige havneområde, man passerer på vej mod palmsestranden er et besøg værd, og her bydes der også på en spændende legeplads og mulighed for iskøb.

Udflugter i området
I det hele taget er der flere spændende steder man bør besøge, når man er turist i Frederikshavn. Pikkerbakken er et udsigtspunkt med en flot tur gennem skoven, hvor man enten kommer til på cykel, gåben eller i bil. Det er ca. 71 m over havets overflade, og i klart vejr kSkøn udsigt fra Pikkerbakkenan man se til Læsø. Også Cloostårnet ca. 5 km vest for Frederikshavn byder på udsigt over området med sine 160 m over havets overflade. Er man til shopping har gågaden i Frederikshavn en del lækre butikker, ligesom der er restauranter og flere bænke på turen, hvor der kan nydes is. Har man sagt Frederikshavn har man også sagt Bangsbo – som består af botanisk have, Bangsbo Museum, Møllehuset (hvor man kan spise) lokalhistorisk arkiv, dyrehaven og Bangsbo Fort, som består af ca. 80 støbte bunkeranlæg fra 2. verdenskrig, hvoraf enkelte stadig anvendes af Kattegat Marinedistrikt. Bangsbo er bestemt også et besøg værd, og dyrehaven er jo altid et hit, når man har børn.

Ca. tre kvarter væk fra campingpladsen ligger Skagen, som er et must, når man er i Nordjylland, og her kan en køretur med Sandormen klart anbefales til børnene – ligesom en Grenentur til Råbjerg Mile bestemt også er et besøg værd. På Nordstrand Campings hjemmeside kan man finde flere forslag til dagsture, ligesom man kan tage fat i Turistbureauet i Frederikshavn for mere info.

Har man ikke selv campingvogn kan Topcamppladsen i Frederikshavn sagtens besøges alligevel, idet der er mulighed for både leje af hytter og campingvogne. Der er også fine teltpladser tæt på køkkenfaciliteterne, som var vældig besøgt, da vi var der.

Læs mere på: www.nordstrand-camping.dk

Beliggenhed:
Servicebygninger:
Aktiviteter:

En dejlig campingplads og et oplagt emne, hvis man skal til Nordjylland og søger en plads med muligheder for aktivitet til børnene uanset vejr. Vi satte især pris på de mange muligheder for indendørs aktivitet, når regnen drev hen over pladsen, hvilket også betød, at børnene aldrig kedede sig og nu husker ferien som sjov - på trods af regnen.

Helle Hansen
Sjovforbørn.dk
2011

Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:


Din kommentar:
Informationer

Topcamp Frederikshavn Nordstrand
Apholmenvej 40
9900 Frederikshavn
tlf. 9842 9350

Læs mere på: www.nordstrand-camping.dk


Læs også mere her:

Grenen
Palmestranden
Bangsbo Dyrehave
Bangsbo Museum
Funhouse
Jylland
Danmark
TopCamp Nordstrand Camping