Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle artikler

Fodboldtur til Barcelona

Når nu ens søn på 8½ år har sengetøj og håndklæder i Barcelona-farver, skoletaske, penalhus og madkasse i ditto. Og desuden har op til flere sæt Barcelona-fodboldtøj, kan man som far godt se, hvor det bærer hen.

Far og søn må til Barcelona – og selvfølgelig på Europas største stadion Camp Nou, med plads til 100.000 fodboldfanatiske tilskuere, for se en hjemmekamp med favoritholdet.

Så det gjorde vi, og lad mig med det samme slå fast: Det var en stor oplevelse, alle penge værd. Eller som Søren udtrykte det efter kampen: ”Er det sådan at være i himmelen”?

Her en guide til hvordan man gør – for der er flere faldgrupper undervejs:

Sæsonprogrammet:
Ca. en måned før sæsonen starter – altså i midten af august – kommer kampprogrammet for hele sæsonen ud på hjemmesiden. Tjek fx de enkelte klubbers hjemmeside (www.fcbarcelona.com) eller www.laliga.com

Kampdatoer:
Og her kommer faldgruppen. Mange af kampdatoerne er behæftet med usikkerhed. En søndagskamp kan lige så vel blive spillet om lørdagen – og omvendt – og i sjældne tilfælde endda også om fredagen.

En midtuge-kamp om onsdagen kan også blive rykket en dag til den ene eller anden dag. TV-stationerne har nemlig stor indflydelse på, hvornår kampene skal spilles, og de kan blive ændret op til en uge før selve kampdatoen. Vi mødte fx en familie, der havde glemt at tjekke datoen – og derfor mødte op på stadion dagen efter kampen var spillet. Drengene var pænt skuffede. Pointen er derfor: Man bliver nødt til at planlægge at være dernede i minimum tre dage, hvis man altså vil bestille flybilletter i god tid og til billige penge.

Billetter:
Næste faldgruppe: Kunsten at få billetter – uden at gå i panik.

Man kan selvfølgelig vælge den dyre model – nemlig at lade en fodboldrejse-arrangør stå for turen, men den model koster ca. 4.000. Pointen er, at man sagtens kan få billetter, men at det kræver is i maven – og at man vælger de rette kampe. Problemet er, at medlemmer af Barcelona har forkøbsret til billetter, og de kan købe, eller bare reservere deres billetter forud til kampene. Det giver en udfordring til os ikke-medlemmer. Til de store kampe som fx Real Madrid skal man være meget heldig for at få billetter, så lad være med at satse på den i første omgang.

Billetter til ikke-medlemmer bliver først frigivet nogle få uger før selve kampen. Allerførst på internettet, dernæst via telefonisk henvendelse eller personlig fremmøde.

Selv til de mere jævne hold vil der 14 dage før kampen nærmest se udsolgt ud. Men det skyldes, at rigtig mange medlemmer først frigiver deres reserverede pladser ca. en uge før kampdatoen, når de endeligt har besluttet sig for ikke at se kampen. Ud af 100.000 pladser, så der til vores kamp ud til at højst at være 500 ledige 14 dage før kampen, da jeg tjekkede pladser før vores tur. Og slet ingen ledige ved siden af hinanden. Hvis jeg der havde bestilt pladser af frygt for, at der snart var udsolgt, ville vi have siddet mange mange rækker fra hinanden.

Til vores kamp mod Racing Santander endte tilskuertallet på 60.000, så inden for den sidste uge sker der rigtig meget positivt mht. pladser.

Bestilling sker gennem ServiCaixa.

Siddepladser:
Priserne er inddelt i seks grupper, alt efter modstanderen. De billigste fås til 18 euro, mens de dyreste er til Real Madrid og koster op mod 170 euro. Men priserne afhænger også af placering på stadion. Billigste på tredje balkon og bag mål, mens pladserne bag præsidentlogen er de dyreste. Et godt sted er på ”Lateral 2. balkon”, hvor vi gav 84 euro per styk til en kamp hvor priserne gik fra 40 til 104 euro.

Se prisoversigten her

Man kan på Servicaixa’s hjemmeside vælger præcis de siddepladser, som man ønsker.

Linket kommer automatisk, når man køber billetter via Barcelonas hjemmeside..

  • Klik på Ticketing på FC Barcelonas webside
  • Derefter info/tickets til den ønskede kamp
  • Find vinduet i teksten hvor der står ”But tickets here”.
  • Så er du på Servicaixa’s side. Klik på Fc Barcelona linket lige til højre for fotoet af stadion
  • Vælg kamp
  • Herefter skal du vælge antal billetter og de ønskede siddepladser..

Inden kampen:
Når man bestiller over internettet får man ikke billetterne i hånden, hvilket kan være en anelse utrygt.

Men på selve kampdagen går man blot hen til en af de mange luger, som findes i en nedslidt træbarak lige uden for hovedindgangen. Her viser man det kreditkort, som billetterne er købt med – og vupti stå man med de fysiske billetter i hånden. Trygt og dejligt.

Portene til kampen åbner ca. 1½ time før kickoff, og langt de fleste tilskuere dukker først op et kvarter før kampen.

I mellemtiden kan man forsøge at se spillerbussen ved Princesa Sofia Gran Hotel, der ligger blot 500 meter fra stadion. Derfra går de ombord på bussen og kører de få hundrede meter til stadion. Det sker ved port 6-7 ca. 1½-2 timer før kampstart..

Rundtur på Camp Nou:
Det kan anbefales, at tage på den store Camp Nou rundtur. Dog ikke på selve kampdagen, da omklædningsrum ikke er tilgængelige på de dage. Det er en stor oplevelse at se græstæppet, trænerbænken, museet, alle pokalerne, præsidentlounge, spillerindgangen og meget mere. For far + søn kostede turen ca. 31 euro.

Fly:
Ryanair fra Tirstrup kunne gøres for ca. 500 kroner per person, retur.

Hvad ellers i Barcelona:
Ramblaen:
Skal opleves pga. de mange helt fantastiske gøglere, som for en mønt rør på sig, lader sig fotografere.. imponerende.

Montjuic-bjerget:
Tag med svævebane op på det lille bjerg, som ligger mellem selve byen og havet. Fantastisk udsigt.

La Sagrada Familia:
Gaudis ufuldendte kirke, som man har bygget på siden 1883. Imponerende, så selv børn synes det. Et godt tip: Der er to elevatorer op i tårnet. Ved den første er der ca. en times ventetid, men går man gennem kirken er der en anden elevator, hvor køen kun er ti minutter.

Park Güell:
Også her har arkitekten Gaudi huseret og bidraget til en enestående eventyrpark. Parken ligger på et lille bjerg i udkanten af byen, og alene gåturen derop er imponerende.. den bedste opstigning fås ved at stå af på metro-stationen Vallcarca – i stedet for Lesseps.

Forlystelsesparken på toppen af bjerget, Tibidabo:
Imponerende udsigt kombineret med tivoli..

Forlystelsesparken Port Aventura:
Ligger syd for Tarragona, men så har man også et tivoli med Europas største rutsjebane.

 

Bedste feriehilsner
Mogens Jepsen + børn
23. september 2008

Informationer

Overnatning:
Vi boede på Youth Hostel ”Urbany” på 8-sengs værelser, som er relativt billige – ca. 20 euro per person med morgenmad. Men til forskel fra de mange andre steder, hvor vi har praktiseret denne model, så måtte vi ikke dele med andre, da man skulle være over 18 år. Vi fik dog lov..

Læs også mere her:

Spanien