Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle artikler

Camping Sandager Næs på Vestfyn

Da vi kørte hjem fra en uges camping på Sydfyn sidste sommer, besluttede vi os for at tage et par ekstra dage på vestsiden af Fyn, da vejret var skønt og absolut indbød til mere. Vi studerede flere campingpladser, men valgte til sidst Sandager Næs camping, som ligger ved Assens. Det er en tre stjernet campingplads med mange lækre faciliteter for børn, og da vi havde børn med på 1½ og 4½ år var netop dette vigtigt for os.

Vi ankom til pladsen og fik en yderst venlig modtagelse. Vi fik straks anvist en plads, selvom der ikke var mange valgmuligheder, for det var højsæson, og der var virkelig mange besøgende på pladsen. Vi fik dog en god, stor plads med god gåafstand til toiletbygning og legeplads og med en fin placering i forhold til solen. Der var 30 grader, og turen til pladsen havde været varm i bilen, så efter vi havde fået frokost, sprang vi straks i badetøjet og gik mod poolen.

Gratis badeland
På Sandager Næs camping er der gratis badeland for pladsens campister – og med vand opvarmet til min. 25 grader. Det var en af grundene til, at vi havde valgt denne plads, for det kan hurtigt løbe op med flere ture i badeland om dagen, hvis man er to voksne og to børn.

Vandlandet var stor succes og til stor glæde for begge vores børn. Der var børnepool til de mindste og en bobblezone, hvor jeg kunne sidde med vores lille søn og han kunne stå oprejst i vandet og plaske. Derudover var der et større bassin med dybt vand, som min mand nød godt af, da han elsker at svømme.

Der var også en lynhurtig vandrutchebane/surfbane, som vi havde stor fornøjelse ud af, da vi kunne sidde side om side og kure om kap ned i bassinet. Jeg skulle jo rigtig brilliere og vise min datter, at mor da godt turde tage en tur på den ”bette” glidebane – men da jeg først kom derop, følte jeg faktisk, at der var temmelig langt ned for min højdeskræk. Jeg ville dog ikke være bekendt at gå ned igen, da jeg sad ved siden af to piger på 6 og 7 år…… Det ville alligevel være for pinligt, så jeg bed tænderne sammen og rutchede med MEGET stor fart og et kæmpe afsluttende plask ned. Det var vældig sjovt – og jeg overvandt da også min højdeskræk, men man skal nok være til fart, hvis man prøver den, og den er ikke egnet til helt små børn. Min datter turde godt prøve med os – men ikke alene. Det var den for vild til.

Moderne servicebygning
Efter poolbesøget skulle vi alle i bad. På Sandager Næs er der en topmoderne servicebygning og i 2007 er der bygget nye familierum, så det var rigtig gode forhold og bar egentlig ikke præg af pladsens mange besøgende. Til vores mindste var der et badekar lavet som en bil, så han var pavestolt, da han sad der i den ”røde ferrari” og blev vasket.

Efter vi havde grillet og spist aftensmad, gik vi en tur rundt på pladsen. Der to store legepladser samt to hoppepuder, og da det jo var højsæson, betød det masser af legekammerater til vores datter, så hun var svær at drive med videre.

Udover legepladserne var der en stor fodboldbane, tv-stue, spillemaskiner, beach volley, bordtennis og meget mere, så man kommer bestemt ikke til at kede sig på pladsen, og der er mange ting, børn kan tage sig til.

Campingpladsen ligger lige ned til vandet – dog vil jeg ikke kalde det en badestrand, og selve stranddelen er meget lille. Der er en bro med små både – og om sommeren er der forskellige aktiviteter i det område bl.a. med vandcykler, rideture på hesteryg osv.

Udover dette er der en dyrefold, som vores børn var meget begejstrede for. Der var geder og store kaniner, og børnene kunne gå ind og klappe de geder, som havde lyst til at blive klappet. Det var faktisk rigtig hyggeligt at gå en aftentur nede i det område, hvor der var legende børn overalt og masser af aktiviteter at se på.

Den ene af legepladserne ligger også nede ved vandet lige ved dyrefolden, så der er flot udsigt derfra og man kan sidde og nyde de små både og mange aktiviteter, mens børnene leger.

Vejen ud til campingpladsen er en smule kringlet, og jeg må indrømme, at det kan være svært at passere en modkørende campingvogn. Vi følte også, at vi kørte langt ud, før vi nåede pladsen, men når man først kommer frem, er det en rigtig lækker campingplads og en lækker indgang med god plads til at holde vognen, når man tjekker ind, og en fin butik med de forskellige fornødenheder og frisk morgenbrød.

Assens
Assens by er en hyggelig lille handelsby med en gade, hvor der er forskellige gode butikker og restauranter samt en lækker marina, som også er en gåtur værd. Man skal dog starte bilen for at komme fra campingpladsen til Assens by. Jeg vil også sige, at man ikke skal forvente den helt store shoppingtur – Assens er jo en mindre by. Men er vejret godt, er Assens jo som andre turistbyer vældig hyggelig. Der er ikke et stort udvalg af butikker, som på en gågade, men der er dog stadig nogle, og vi endte da også med at bruge penge på gode tilbud.

Af spændende seværdigheder, som man kan besøge med udgangspunkt fra Sandager Næs Camping, kan nævnes Odense Zoo, som er en rigtig hyggelig zoo med mange spændende dyr og Egeskov Slot, som bestemt er en heldags aktivitet med oplevelser for hele familien. De ligger dog ikke lige i nærheden, og man skal køre lidt for at komme til både disse og andre seværdigheder. Men er man til afslapning, familieidyl og masser af aktiviteter for børnene, så er pladsen perfekt. Alene badelandet kan jo optage en masse tid, hvis vejret indbyder til det. I højsæsonen er der tillige et program med forskellige aktiviteter for børnene, bl.a. trylleshow.

Vi er mennesker, som gerne vil se noget i det område, vi besøger, når vi er på ferie, og der byder Assens ikke på så mange forskellige ting, uden man skal køre langt, men vi var der også kun nogle dage, og det var helt perfekt med fokus på børnene og de mange ting, de kunne tage sig til på pladsen.

 

Vores bedømmelse:
Beliggenhed:
Servicebygninger mm:
Aktiviteter:


Alt i alt en lækker campingplads til børnefamilien med forholdene tip top.
Helle Hansen
Sjovforbørn.dk
28. april 2009


 


Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:


Din kommentar:
Informationer

Sandager Næs Camping byder også på campinghytter i standard- og luksusklassen.

Gå til hjemmesiden for campingpladsen

Læs også mere her:

Egeskov Slot
Odense Zoo
Fyn
Danmark