Velkommen gæst Bliv medlem Glemt password?
 
Vis alle artikler

Tysk feriecenter i november


Når lysten til en miniferie melder sig om vinteren, er det ofte feriecentre vi tænker på i vores familie. Og i år havde vi lyst til at prøve noget helt nyt. Vi har prøvet mange feriecentre i Danmark med stor success, men i år kiggede vi længere sydpå - Til Tyskland.

Lige øst for Kiel tæt på færgen til Danmark fandt vi Weissenhäuser Strand Feriecenter, der byder på alt hvad man kan forlange af et feriecenter. Vi fandt et rigtig godt tilbud på nettet ved deres danske agent, og vi endte med at booke 3 overnatninger i slutningen af november til en meget beskeden pris af kr. 1.650,-. For den pris fik vi en stor lejlighed på 80 m2 med hele 3 soveværelser, så der også var plads til mormor. Prisen var også inklusiv sengetøj, håndklæder og slutrengøring og endnu bedre: Et gratis FreizeitPass, som gav gratis sportsaktiviteter, cykeludlejning, børneaktiviteter, bowling og meget mere. Billigere kan det vist ikke gøres - selv udenfor sæsonen.

Vi bor i Århus, så for os var turen til Weissenhäusser kortere end turen til Lalandia. For sjællændere er turen også kort, da feriecentret kun ligger i kort afstand fra Fehmarn færgen til Rødby.

Feriecenteret er et af Tysklands allerstørste, og det kunne vi også hurtigt se. Overalt er der lejligheder og bungalows i forskellige størrelser, og fællesarealerne er lavet til at rumme rigtig mange mennesker. Men her i slutningen af november var der næsten øde. I de 3 dage vi var der, så vi nok sammenlagt 100 mennesker, så plads var der masser af. Hvis man godt kan lide lidt liv omkring sig, så vælg et andet tidspunkt.

Lejligheden var væsentlig bedre end vi havde forventet. Meget hyggelig med en fin stue, stort køkken, 3 gode soveværelser og 2 badeværelser. Der var rent og pænt og kort til alting.

Badelandet er de meget stolte af, og det er da bestemt også hyggeligt og stort men ikke større end bl.a. Lalandia og Skallerup Klit Feriecenter. Småbørnsafdelingen var under ombygning, hvilket medførte at der var lidt for koldt i luften til at vi kunne opholde os der længe, men det skal jo være skidt før det kan blive godt, så den afdeling skulle efter sigende blive dobbelt så stor.

Der var nogle imponerende rutsjebaner for de ikke-klaustofobiske og strømkanal og meget andet. Men ikke en svømmevinge eller bælte at se, så husk endelig selv at medbringe dem, hvis I har små børn.

Altså et dejligt badeland - men men men: Omklædningen var mildest talt underlig og kaotisk. I stedet for at dele omklædningen op i kvinder og mænd var der nogle mærkelige omklædningskabiner, hvor man så skulle klæde om til badetøj, slæbe alt indholdet ud i et fællesrum for at låse det ind i et skab, og derefter med badetøj på gå en tur i opdelte bruserum, sparsomt afskærmet fra resten af omklædningen. Vi havde 3 små børn med igennem, så det var ikke lige det arrangement, der var mest praktisk, og jeg havde også fornøjelsen af at støde ind i en mand ved mit skab, der ikke helt havde forstået systemet, så han var i fuld gang med at tørre sig - helt nøgen - men han smilede da venligt til mig. :)

Udover badelandet er der en masse skønne legepladser, både udendørs og indendørs. Her er til mange timers leg for børnene. Minigolf findes også både indendørs og udendørs og i alle afskygninger. I november er der naturligvis skruet en smule ned for aktiviteterne, men det var ikke slemt.

Et stort aktivitetscenter var fyldt med udfoldningsmuligheder, som jeg var gratis, da vi inklusiv i prisen havde et FreizeitPass. Man kunne spille tennis indendørs, badminton, squash og bortennis. Fine baner og helt sikkert noget vi ville have benyttet os mere af hvis ikke de havde indført noget temmelig
upraktisk. Rundt om i aktivitetscenteret havde de nemlig lavet nogle rigtig fine børneaktiviteter. Der var små både de kunne sejle i, elscootere på en sjov bane, trampoliner og meget mere. MEN alt kostede bare enten penge eller poletter. Poletterne fik vi gratis pga. førnævnte FreizeitPass, men problemet var
at de kun ville udlevere 2 poletter af gangen. Det betød at vi ikke kunne "forsvinde" ind på squash banen i 45 minutter, mens børnene underholdt sig selv, da det jo selvsagt ikke selv ville kunne styre det med poletterne. Vi var heller ikke et øjeblik i tvivl om, at det gratis pas var en torn i øjnene på ejerne af aktivitetscenteret, der jo ikke tjente noget på vores besøg.

Lige ved siden af centret ligger Columbus Park, som er et skønt naturområde med utallige sjove broer og hytter og tårne og nogle fine tømmerflåder, man selv skal betjene. Her kan børnene virkelig løbe og lege og vi kunne se at man om sommeren også kunne leje cykelbåde, kanoer og spille maxi-golf. Et super område der altså også - i begrænset omfang - kan nydes i november.

I de 3 dage tog vi en enkelt udflugt til Lübeck. Ellers var vi i centret. Vi havde en rigtig dejlig ferie, og vi kan godt anbefale en tur til Weissenhäuser Strand. Om sommeren er der naturligvis en masse ekstra ting at opleve. Bl.a. den skønne brede strand lige op af feriecentret og en masse udendørs aktiviteter.

Tips:
- Butikker, kiosker og supermarked har kun åbent til middag i november, så regn ikke med at kunne handle der, når I kommer frem.
- Et par kilometer fra centret ligger der en hyggelig lille restaurant, hvor man bl.a. kan købe nogle glimrende pizzaer. Du kan også få retterne med hjem.
- Det er muligt at tilkøbe halvpension til en fornuftig pris på feriecentret, men aftensmaden kan i givet fald så kun indtages i een af restauranterne.
- En tur til Lübeck kan virkelig anbefales.

Rigtig god fornøjelse.

Mette Juhl
5. december 2007

Weissenhäuser Strand Feriecenter
80 m2 stor Garden-Apartment
Badeland
Bådene i aktivitetscentret
Minigolf indendørs
Skøn udendørs legeplads
Bowling dog uden børnebander
Bowling
Gocarts i aktivitetscentret
Columbus Park
Columbus Park
Columbus Park
 

Informationer


Læs mere om Weissenhäuser Strand Feriecenter her

Book en miniferie på Weissenhäuser Strand Feriecenter her

Italiensk restaurant tæt ved feriecenteret:
Ristorante Antica Verona
Strandstrasse 10
2437 Oldenburg

Læs også mere her:

Slesvig
Tyskland
Weissenhäuser Strand Feriecenter